Lunchvergadering (ALV) 2023

LET OP: afwijkende begintijd, locatie Veldhuis Advies

15.30 uur: inloop met koffie/thee

15.40 uur: start bijeenkomst met mededelingen/agendapunten vanuit bestuur BCH

  1. Begroting (*)
  2. Bestuurswisseling bestuur / vacature bestuur
  3. Lancering website Bedrijven Contact Heerde
  4. Leden

16.10-16.50 uur: Presentatie deel 1

Als je de Arbodienst nodig hebt, ben je dan te vroeg of te laat?

Het gemiddelde verzuim in Nederland loopt op. Verzuim kost iedere organisatie veel geld, direct (denk aan loondoorbetaling, interventiekosten en kosten van de arbodienst/bedrijfsarts) en indirect (denk aan productie/omzetverlies, inhuur externe krachten). Opmerkingen van werkgevers zijn o.a. “we hebben niks aan de bedrijfsarts”, “ik moet nog steeds veel zelf doen” en “de bedrijfsarts is er alleen maar voor de werknemer”.

Meer dan 1/3-deel van het ziekteverzuim in Nederland bestaat uit psychische aandoeningen. Voorkomen van verzuim en een goede begeleiding tijdens verzuim moeten hand in hand gaan.

De arbodienst maakt een zieke medewerker niet beter, maar is de smeerolie tussen werkgever en medewerker om tot maximale inzetbaarheid te komen. De arbodienst heeft ook een rol in het voorkomen van verzuim.

Margreet Mulder van NLG Arbo en Annemiek Tigchelaar van Werkdrukverlager zullen hierover een presentatie geven. Praktische tips zullen zeker niet ontbreken. Margreet is senior casemanager en zal ingaan op de rol van de Arbodienst, verzuimsignalen en preventie. Annemiek is werkdrukexpert en zal ingaan op werkstress en hoe dat te verlagen.

16.50-17.10 uur: Presentatie deel 2

Wil je op al je HR-vragen een antwoord vanuit de regio? Dat kan!

Stichting Veluwe Portaal is een HR-netwerk van en voor werkgevers en HR-professionals, waar alle HR-kennis op het gebied van arbeidsmobiliteit, duurzame inzetbaarheid, arbeidsmarktprojecten en – subsidies aanwezig is en gedeeld wordt. Veluwe Portaal is onafhankelijk en werkt zonder commercieel belang in de regio Veluwe, Nijkerk en Zeewolde.

Ingeborg Lups Dijkema, manager Veluwe Portaal, informeert je over alle vormen van dienstverlening inzake arbeidsmobiliteit, ondersteuning bij HR-vragen en kennisdeling waar werkgevers direct en pragmatisch gebruik van kunnen maken. Daarbij zullen ook concrete voorbeelden van successen van werkgevers uit de regio aan de orde komen.

17.10-17.25 uur: Mogelijkheid tot het stellen van vragen

17.25 uur: Afronding en daarna mogelijkheid om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Datum

dec 06 2023
Verlopen!

Tijd

15:30 - 17:30

Meer Info

Meld u aan

Locatie

Sportlaan 4a, Heerde
Sportlaan 4a, Heerde
Ga naar de bovenkant